
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ
Αυτή η σπανακόπιτα σε σχήμα μπαστουνιών είναι τραγανή, νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή, ιδανική για ορεκτικό ή σνακ!
Υλικά
Για τη γέμιση
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- 400 γρ. φέτα ή άλλο τυρί της επιλογής σας
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι και πιπέρι
Για το φύλλο και το πασπάλισμα
- 2 πακέτα φύλλα κρούστας
- Ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο, για τα φύλλα
- Λίγο νερό, για ράντισμα
- Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί κι αυτό.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τη φέτα, ανακατεύοντας καλά.
- Αλείφουμε κάθε φύλλο κρούστας με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε μια ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς του φύλλου.
- Τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά (μπαστούνια) και μεταφέρουμε τα ρολά ένα-ένα σε λαδωμένο ταψί.
- Αφού τοποθετήσουμε όλα τα μπαστούνια στο ταψί, τα αλείφουμε ξανά με λιωμένο βούτυρο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ραντίζουμε και με λίγο νερό για να γίνουν πιο τραγανά τα φύλλα.
- Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά τα μπαστούνια μας, περίπου 30-40 λεπτά.

Δημιουργός συνταγής: Panagiota Kiriakou
