Σπανακοτυρόπιτα μπαστούνια

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ


Αυτή η σπανακόπιτα σε σχήμα μπαστουνιών είναι τραγανή, νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή, ιδανική για ορεκτικό ή σνακ!


Υλικά

Για τη γέμιση
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  • 400 γρ. φέτα ή άλλο τυρί της επιλογής σας
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το φύλλο και το πασπάλισμα
  • 2 πακέτα φύλλα κρούστας
  • Ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο, για τα φύλλα
  • Λίγο νερό, για ράντισμα
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί κι αυτό.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τη φέτα, ανακατεύοντας καλά.
  5. Αλείφουμε κάθε φύλλο κρούστας με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε μια ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς του φύλλου.
  6. Τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά (μπαστούνια) και μεταφέρουμε τα ρολά ένα-ένα σε λαδωμένο ταψί.
  7. Αφού τοποθετήσουμε όλα τα μπαστούνια στο ταψί, τα αλείφουμε ξανά με λιωμένο βούτυρο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ραντίζουμε και με λίγο νερό για να γίνουν πιο τραγανά τα φύλλα.
  9. Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά τα μπαστούνια μας, περίπου 30-40 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπαστούνια σπανακόπιτας να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε. Είναι ιδανικά τόσο ζεστά όσο και σε θερμοκρασία δωματίου!

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Panagiota Kiriakou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget