Κέικ Καρότου με γλάσο Τυρί κρέμα

Αφράτο Κέικ Καρότου με γλάσο Τυρί κρέμα

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ


Υλικά

Για το κέικ:
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ. καρότο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 180 ml λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα καρότα στο μπλέντερ. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι.
  3. Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρίσουν.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και πηχτό.
  5. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό .
  6. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  7. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο υπόλοιπο μείγμα.
  8. Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
  9. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το γάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και ν’ αφρατέψουν.
  10. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει.
  11. Βγάζουμε το κέικ απ’ το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν βάλουμε το γλάσο.
  12. Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Φυλάμε το κέικ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.


Δημιουργός συνταγής: Ianthi Kritikou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget