Γαριδομακαρονάδα

Κρεμώδης Γαριδομακαρονάδα με Πιπεριές και Κρασί

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Μια απολαυστική και εύκολη Γαριδομακαρονάδα με μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα. Ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει γευστικά!


Υλικά (για 3 μερίδες)

  • 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κούπα από το νερό των ζυμαρικών


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό τους πριν τα στραγγίσουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  4. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  5. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το νερό από τα ζυμαρικά. 
  7. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  8. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 
  9. Ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.
  10. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  11. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο μαϊντανό ή παρμεζάνα.

Συμβουλή: 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο μπούκοβο για μια πικάντικη νότα ή να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για μια πιο ελαφριά εκδοχή.


Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget