
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Μια απολαυστική και εύκολη Γαριδομακαρονάδα με μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα. Ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει γευστικά!
Υλικά (για 3 μερίδες)
- 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- λίγη ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κούπα από το νερό των ζυμαρικών
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό τους πριν τα στραγγίσουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το νερό από τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο μαϊντανό ή παρμεζάνα.
Συμβουλή:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο μπούκοβο για μια πικάντικη νότα ή να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για μια πιο ελαφριά εκδοχή.
Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou
