
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
Ένα λαχταριστό, ανάλαφρο και δροσερό γλυκό που συνδυάζει την κλασική γεύση του ιταλικού τιραμισού με την απλότητα μιας εκτέλεσης χωρίς αυγά. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 φακελάκι σκόνη σαντιγί (garni)
- 180 ml φρέσκο γάλα
- 300 ml ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια)
- 2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο
- 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με τα 180 ml φρέσκο γάλα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή και αφράτη.
- Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα στη μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ενσωματώνουμε απαλά τη χτυπημένη σαντιγί στο μείγμα του τυριού κρέμα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις για να διατηρηθεί αφράτο.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσο.
- Βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ (για να μη μαλακώσουν υπερβολικά) και δημιουργούμε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα ταψί διαστάσεων 35×24 εκ.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά την επιφάνεια.
- Επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
- Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άγλυκο κακάο χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA
