
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Τραγανή, βουτυράτη ζύμη με πλούσια γέμιση μαρμελάδας, ιδανική για κάθε στιγμή!
Υλικά
- 1 ποτήρι φυτικό βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι ζάχαρη
- ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
- ¼ ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού + ξύσμα
- 3½ ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 2 ποτήρια μαρμελάδα της αρεσκείας μας (έβαλα σπιτική ροδάκινο και δαμάσκηνο)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια και το προσθέτουμε σταδιακά.
- Ζυμώνουμε απαλά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
- Στρώνουμε τη μισή σε λαδωμένο τσέρκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
- Πλάθουμε σε μπαστουνάκια την υπόλοιπη ζύμη και στολίζουμε από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi