Πάστα Φλώρα

Τραγανή και βουτυρένια Πάστα Φλώρα με σπιτική μαρμελάδα!

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


Τραγανή, βουτυράτη ζύμη με πλούσια γέμιση μαρμελάδας, ιδανική για κάθε στιγμή!


Υλικά

  • 1 ποτήρι φυτικό βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο 
  • ½ ποτήρι ζάχαρη 
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ 
  • ¼ ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού + ξύσμα 
  • 3½ ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 βανίλια 
  • 2 ποτήρια μαρμελάδα της αρεσκείας μας (έβαλα σπιτική ροδάκινο και δαμάσκηνο)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια και το προσθέτουμε σταδιακά. 
  4. Ζυμώνουμε απαλά.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  6. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
  7. Στρώνουμε τη μισή σε λαδωμένο τσέρκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
  8. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια  την υπόλοιπη ζύμη και στολίζουμε από πάνω.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 50 λεπτά. 


Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget