Δεν θυμάμαι καλοκαίρι χωρίς αυτό το φαγητό. Το φτιάχνω πάντα όταν βρω καλές πιπεριές στη λαϊκή – τις καθαρίζω, τις μαλακώνω στο τηγάνι, τις ξεφλουδίζω μία μία, και τις βουλιάζω σε σάλτσα ντομάτας, μαζί με ζουμερές ροδέλες από χωριάτικο λουκάνικο. Πιάτο απλό, αλλά με χαρακτήρα. Το αγαπώ λίγο παραπάνω κάθε φορά.
Υλικά
- 15 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια
- 2 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες
- 5–6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο (από το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις κόβουμε στο κοτσάνι και αφαιρούμε τα σπόρια.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και όταν κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
- Στο ίδιο λάδι, τηγανίζουμε και τις ροδέλες του λουκάνικου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε και τις κρατάμε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο από το αρωματισμένο λάδι και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τις τηγανισμένες πιπεριές και το λουκάνικο. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 20–25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με τυρί φέτα και μπόλικο ψωμί για βούτες στην υπέροχη σάλτσα.
- Τρώγεται ζεστό αλλά πολύ ευχάριστα και κρύο!
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ