Κάποιες μέρες θέλουμε ένα φαγάκι απλό, ζουμερό, που να μοσχομυρίζει και να γίνεται στο άψε-σβήσε. Αυτό εδώ το κοτόπουλο με τις πιπεριές και τα μανιτάρια είναι ακριβώς αυτό: καθημερινό, αλλά καθόλου βαρετό!
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κεσεδάκι φρέσκα άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια
- 3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί), κομμένες σε λωρίδες
- Μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγο γλυκό μπούκοβο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Χυμός από μισό μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
- Περίπου μία ώρα πριν το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Το αφαιρούμε προσωρινά από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι (χωρίς να το πλύνουμε), προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπούκοβο.
- Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1/4 φλιτζανιού), σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί σχεδόν το νερό.
- Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό να πιει τα υγρά του.
- Μόλις σωθούν τα υγρά, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μόλις εξατμιστεί το λεμόνι, το φαγητό είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανίτες, ρύζι ή νουντλς ή σκέτο με λίγο ψωμάκι για τις “βούτες”!
🍴 Δοκιμάστε επίσης:
👉 Τηγανιά κοτόπουλο με λεμονάκι – Η πιο απλή και νόστιμη εκδοχήΔημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ