Το κοτόπουλο λιώνει στη σάλτσα του και οι μπάμιες απορροφούν όλα τα αρώματα του φούρνου.
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 3 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 500 γρ. μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα καρότα, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Στο μεταξύ, σε ένα ταψί ή μια γάστρα απλώνουμε τις μπάμιες, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο μαζί με όλη τη σάλτσα του από την κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα, μέχρι να μελώσουν οι μπάμιες και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες μπάμιες, καλό είναι να τις ραντίσουμε πρώτα με ξίδι και να τις αφήσουμε 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα, ώστε να μη βγάλουν βλέννα.
- Για πιο πλούσια σάλτσα, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα.
Δημιουργός συνταγής: Ασημινα Σταθης Κατράνης