Τυρόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη και γρήγορη

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολη, ζουμερή και τυρένια!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Όταν θέλουμε τυρόπιτα στο άψε-σβήσε, αυτή η συνταγή είναι σωτήρια. Δεν ανοίγουμε φύλλο, δεν μπλέκουμε με πολλά σκεύη, και όμως το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Η υφή της είναι απαλή και αφράτη, γεμάτη τυρί, και μοσχοβολάει με κάθε μπουκιά. Ιδανική για το ταπεράκι του γραφείου, για παιδικά σνακ, ή για πρωινό.


Υλικά (Για ταψί περίπου 25x35 εκ.)

  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κεσεδάκι (200 ml) σπορέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. τριμμένο γκούντα (ή άλλο ημίσκληρο τυρί που έχουμε στο ψυγείο)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ξανά μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
  4. Ρίχνουμε τη φέτα και το γκούντα, ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα τυριά μέσα στο μείγμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 210°C, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια και να φουσκώσει.
  7. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά πριν την κόψουμε, ώστε να σταθεροποιηθεί.

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε ταψί – ζουμερή, αφράτη και χρυσαφένια στην όψη

Δημιουργός συνταγής: Αγγελικη Πλατη