Μακαρονάδα με μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές – πικάντικη, ζουμερή και γεμάτη γεύση

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές, σερβιρισμένη με τριμμένη φέτα από πάνω.

Όταν το ψυγείο μας έχει «λίγο απ’ όλα», φτιάχνουμε αυτή τη μακαρονάδα. Πιπεριές, μπέικον, μανιτάρια, λίγη φέτα – και τελικά βγαίνει κάτι που μοιάζει λες και το παραγγείλαμε απ’ έξω. Αλλά καλύτερο.
Μια απλή αλλά πλούσια σε γεύση μακαρονάδα, που θα τη φτιάχνουμε ξανά και ξανά!


Υλικά

  • 400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 4 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 5 - 6 φρέσκα λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 γεμάτες κ.σ. πολύχρωμες πιπεριές, ψιλοκομμένες (περίπου 1 μεγάλη)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1 μικρό κουτί ντομάτα στον ρεντέ
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένες ελιές (κατά προτίμηση Καλαμών)
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο, ανάλογα πόσο πικάντικη τη θέλουμε
  • 3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος για πιο απαλή υφή στο τέλος (προαιρετικά)
  • τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 2–3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να βγάζει τα αρώματά του.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί η υγρασία.
  • Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη σκόνη σκόρδου, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες, την τριμμένη ντομάτα, τις ελιές, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν ή μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 8–10 λεπτά, μέχρι να δέσει και να μελώσει.
  • Αν θέλουμε πιο απαλή υφή, προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο ή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Σε αυτό το σημείο έχουμε δύο επιλογές: Είτε ανακατεύουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, για πιο δεμένο αποτέλεσμα είτε σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα, ώστε να φαίνεται όμορφα η επιφάνειά της.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φέτα από πάνω, όσο η σάλτσα είναι ακόμα ζεστή.


Tips & παραλλαγές

  1. Αν θέλουμε πιο απαλή και κρεμώδη υφή, το βούτυρο ή η κρέμα γάλακτος στο τέλος κάνει τη διαφορά.
  2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοφτό μακαρονάκι ή πένες αντί για σπαγγέτι.
  3. Αν έχουμε φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος για έξτρα άρωμα.
  4. Αν μας αρέσει το extra spice, βάζουμε και λίγη καπνιστή πάπρικα ή καυτερή σάλτσα.
Έτοιμη σάλτσα με μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές στην κατσαρόλαΜακαρονάδα με μπέικον, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές σε κόκκινη σάλτσα, σερβιρισμένη σε λευκό πιάτοΜακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές, σερβιρισμένη με τριμμένη φέτα από πάνω.

Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ