Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι

Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι σερβιρισμένο σε όμορφο ρηχό πιάτο
Είναι ένα νόστιμο, μαμαδίστικο φαγητό, με μπόλικη κατακκόκινη σαλτσούλα δεμένη, για να συνοδέψει το πολύχρωμο ρύζι και να του δώσει μια υπέροχη γεύση!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • μισό ποτήρι ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτάκι χυμό ντομάτας 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • λίγη ζάχαρη 
  • 2 δαφνόφυλλα 
  • 1 κανελόξυλο 
  • λίγο κάρι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Για το ρύζι

λίγο λάδι
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 φλιτζάνια βραστό νερό
αλάτι 
1 κομματάκι βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο.
  2. Το βγάζουμε και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας.
  4. Βάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, αλάτι πιπέρι, τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το κανελόξυλο, τους κόκκους μπαχάρι, το κάρι.
  5. Συμπληρώνουμε με νεράκι, ίσα να σκεπάζει τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
  6. Προς το τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την πάπρικα.
  7. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με μια υπέροχη κόκκινη σαλτσούλα δεμένη. 

Για το ρύζι

  1. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τον αρακά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει.
  3. Έπειτα προσθέτουμε το καλαμπόκι και το ρύζι μπασμάτι. Ανακατεύουμε λίγο να λαδωθούν, συμπληρώνουμε με 2 φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.
  4. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και προς το τέλος προσθέτουμε και ένα κομματάκι βούτυρο.

Δημιουργός συνταγής: Δεληγιάννη Κατερίνα