
Είναι ένα νόστιμο, μαμαδίστικο φαγητό, με μπόλικη κατακκόκινη σαλτσούλα δεμένη, για να συνοδέψει το πολύχρωμο ρύζι και να του δώσει μια υπέροχη γεύση!
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- μισό ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτάκι χυμό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κανελόξυλο
- λίγο κάρι
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
Για το ρύζι
λίγο λάδι1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 φλιτζάνια βραστό νερό
αλάτι
1 κομματάκι βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο.
- Το βγάζουμε και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας.
- Βάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, αλάτι πιπέρι, τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το κανελόξυλο, τους κόκκους μπαχάρι, το κάρι.
- Συμπληρώνουμε με νεράκι, ίσα να σκεπάζει τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την πάπρικα.
- Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με μια υπέροχη κόκκινη σαλτσούλα δεμένη.
Για το ρύζι
- Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τον αρακά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει.
- Έπειτα προσθέτουμε το καλαμπόκι και το ρύζι μπασμάτι. Ανακατεύουμε λίγο να λαδωθούν, συμπληρώνουμε με 2 φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Δοκιμάζουμε στο αλάτι και προς το τέλος προσθέτουμε και ένα κομματάκι βούτυρο.
Δημιουργός συνταγής: Δεληγιάννη Κατερίνα