ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Υλικά
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
1 αυγό
λίγο μαϊντανό
λίγο βασιλικό
φρυγανιά τριμμένη (με το μάτι)
λίγη φέτα (με το μάτι)
τυρί κίτρινο τριμμένο (με το μάτι)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι.
Σοτάρουμε τα λαχανικά μας (μελιτζάνα, κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, πιπεριές) σε λίγο ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα λαχανικά μας (μελιτζάνα, κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, πιπεριές) σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πιεί τα ζουμιά.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα, το κίτρινο τυρί, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, στις αντιστάσεις.
Πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, στις αντιστάσεις.