
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό Μελιτζάνες
1 κιλό κιμά
100 γρ παρμεζάνα
1 κούπα κρεμά γάλακτος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελάδος
Αλάτι και λίγο κύμινο
Βράστε και λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι. Όπως είναι καυτές ανακατέψτε το βούτυρο μέσα και την κρεμά γάλακτος, το αλάτι το κύμινο και 4 κουταλιές σούπας τυρί.
1 κιλό κιμά
100 γρ παρμεζάνα
Για τον πούρε πατάτας
4 μεγάλες πατάτες βραστές και λιωμένες1 κούπα κρεμά γάλακτος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελάδος
Αλάτι και λίγο κύμινο
Βράστε και λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι. Όπως είναι καυτές ανακατέψτε το βούτυρο μέσα και την κρεμά γάλακτος, το αλάτι το κύμινο και 4 κουταλιές σούπας τυρί.
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (εγώ προτιμώ από το μέρος ελιά)2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
5-6 ντοματίνια
αλάτι, πιπέρι
άλλες φορές βάζω κανελίτσα και άλλες βάζω μπαχάρι
λίγο ξύδι για το σβήσιμο του κιμά
λίγο ξύδι για το σβήσιμο του κιμά
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Από λαχανικά μελιτζάνα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες χωρίς λάδι από πάνω μόνο με αλάτι.
Από λαχανικά μελιτζάνα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες χωρίς λάδι από πάνω μόνο με αλάτι.
Εκτέλεση
Στρώνω μελιτζάνες στην βάση του ταψιού.Ρίχνω τον κιμά και από πάνω τον πουρέ πατάτας,
Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω να κάνει κρούστα ο πουρές και γενικά να γίνει το φαγητό.
Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω να κάνει κρούστα ο πουρές και γενικά να γίνει το φαγητό.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou