
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
Υλικά:
230 gr ζάχαρη
150 gr αλεύρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ μπέικιν
3 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι + ξύσμα
2 βανίλιες
4 - 5 ροδάκινα κομμένα σε φετούλες
5 κ.σ καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κ.γ κανέλα
100 gr λιωμένο βούτυρο
άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στρώνω μια λαδόκολλα σε μια φόρμα τάρτας 26 cm και την πασπαλίζω με το μισό μείγμα ζάχαρης κανέλας.
Βάζω επάνω τα ροδάκινα σε στρώσεις, ρίχνω το μισό λεμόνι και το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης κανέλας και ρίχνω επάνω το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάω στο μίξερ 3 - 4 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλεύρι με το μπέικιν και τον υπόλοιπο χυμό.
Ρίχνω το μείγμα πάνω στα ροδάκινα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει, αναποδογυρίζω, βγάζω προσεκτικά την λαδόκολλα και πασπαλίζω με την άχνη.