Ντοματοκεφτέδες



ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά
1/2 κιλό ντομάτες
7 – 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι μέτριο
½ ματσάκι μαϊντανό
5 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. άνηθο
½ κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας (αν επιθυμούμε πιο έντονο χρώμα)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
Δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε την φλούδα και τους σπόρους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και όλα τα μυρωδικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το baking powder και το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας πηχτός χυλός.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι, γιατί μπορεί οι ντομάτες μας να έχουν κατεβάσει περισσότερα υγρά.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λάδι, τόσο όσο να μην καλύπτει τους κεφτέδες πάνω από την μέση, και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Με ένα κουτάλι της σούπας προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και κρατάμε αποστάσεις μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Τηγανίζουμε το μείγμα σε δόσεις και δεν γεμίζουμε πολύ το τηγάνι, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία και οι κεφτέδες θα απορροφήσουν πολύ λάδι.
Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.