
σκέτα ή με σκόρδο και ξίδι.....αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές!
Αλεύρι για πανάρισμα
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κ.σ ξύδι
Αλάτι
Λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα
Αλατίζω ελαφρώς να ιδρώσουν για να μπορέσει να μιλήσει το αλευρακι.
Αλευρωνω τα κολοκύθια μου , τα τινάζω να φύγει η περίσσεια αλευριού και τα τηγανίζω σε βαθύ σκεύος με μπόλικο λαδακι όπως τηγανίζω και τις πατάτες μέχρι να χρυσαφισουν ωραία.
Τα αφήνω για λίγο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λαδακι.
Σερβίρω σε πιατελιτσα .
Ωστόσο σε ένα μπολ έχω τρίψει η πολτοποιησει( όπως θέλετε) το σκόρδο και το έχω ανακατέψει με το ξύδι.
Ραντίζω τα κολοκυθάκια μου και σερβίρω.
Υλικά
4 κολοκυθάκια μέτριαΑλεύρι για πανάρισμα
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κ.σ ξύδι
Αλάτι
Λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένω τα κολοκυθάκια και τα κόβω σε στικς όπως τις πατάτες.Αλατίζω ελαφρώς να ιδρώσουν για να μπορέσει να μιλήσει το αλευρακι.
Αλευρωνω τα κολοκύθια μου , τα τινάζω να φύγει η περίσσεια αλευριού και τα τηγανίζω σε βαθύ σκεύος με μπόλικο λαδακι όπως τηγανίζω και τις πατάτες μέχρι να χρυσαφισουν ωραία.
Τα αφήνω για λίγο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λαδακι.
Σερβίρω σε πιατελιτσα .
Ωστόσο σε ένα μπολ έχω τρίψει η πολτοποιησει( όπως θέλετε) το σκόρδο και το έχω ανακατέψει με το ξύδι.
Ραντίζω τα κολοκυθάκια μου και σερβίρω.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου