
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Αφράτοι και πεντανόστιμοι! Πιο εύκολοι δεν γίνονται!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη 3 μέτρια κολοκυθάκια, 2 καρότα, 2 πατάτες και 1 μεγάλο κρεμμύδι, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Τα αφήνουμε λίγο λεπτά και μετά τα στρίβουμε καλά.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ένα αυγό, λίγο φρέσκο μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο, θυμάρι, βασιλικό, 3 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μια κούπα φρυγανιά τριμμένη, 100 γρ. πεκορίνο, 100 γρ φέτα, 1 κ.γ. μπέικιν, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη πιπεριά τσίλι.
- Τα ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού.
- Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 200 βαθμούς πάνω - κάτω μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορεί οι κεφτέδες να είναι φουσκωτοί όταν τους βάλουμε στο ταψί, αλλά μόλις ψηθούν, θα απλώσουν.
- Συνοδεύονται υπέροχα με τζατζίκι.