Νηστίσιμο γιουβέτσι με λαχανικά



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμο γιουβέτσι με λαχανικά

ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΗΣΤΕΎΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε δυο κολοκυθάκια σε φέτες, μια μελιτζάνα σε χοντρούς κύβους, καρότο σε ροδέλες, μια χούφτα αρακά, μια πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια, μια πράσινη πιπεριά κέρατο σε κυβάκια, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα κουτί μανιτάρια σε φέτες, λίγες λιαστές ντομάτες κομμένες στην μέση, ντοματίνια ή πομοντόρια κομμένα στην μέση.
Προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε δέκα λεπτά.
Τα αδειάζουμε στο ταψί.
Βάζουμε πάλι λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε δυο φλιτζάνια κριθαράκι.
Προσθέτουμε έξι φλιτζάνια νερό και χυμό ντομάτας. 
Μόλις πάρει βράση το αδειάζουμε στο ταψί με τα λαχανικά. 
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό
Όταν σβήσουμε τον φούρνο πρέπει να έχει αρκετά υγρά το φαγητό γιατί καθώς κρυώνει τραβάει τα υγρά το κριθαράκι.