Νηστίσιμο γιουβέτσι με λαχανικά


Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμο γιουβέτσι με λαχανικά

ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΗΣΤΕΎΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε ΛΑΔΙ και σοτάρουμε 2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ σε φέτες, 1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ σε χοντρούς κύβους, ΚΑΡΟΤΟ σε ροδέλες, 1 χούφτα ΑΡΑΚΑ, 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ κομμένη σε κυβάκια, 1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ σε κυβάκια, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 1 κουτί ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ σε φέτες, λίγες ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ κομμένες στην μέση, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ή ΠΟΜΟΝΤΟΡΙΑ κομμένα στην μέση.
Προσθέτουμε λίγο ΝΕΡΟ και τα βράζουμε δέκα λεπτά.
Τα αδειάζουμε στο ταψί.
Βάζουμε πάλι ΛΑΔΙ στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2 φλιτζάνια ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ.
Προσθέτουμε 6 φλιτζάνια ΝΕΡΟ και ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
Μόλις πάρει βράση το αδειάζουμε στο ταψί με τα ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Ρίχνουμε ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ΝΕΡΟ
Όταν σβήσουμε τον φούρνο πρέπει να έχει αρκετά υγρά το φαγητό γιατί καθώς κρυώνει τραβάει τα υγρά το κριθαράκι.