
ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΗΣΤΕΎΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε ΛΑΔΙ και σοτάρουμε 2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ σε φέτες, 1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ σε χοντρούς κύβους, ΚΑΡΟΤΟ σε ροδέλες, 1 χούφτα ΑΡΑΚΑ, 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ κομμένη σε κυβάκια, 1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ σε κυβάκια, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 1 κουτί ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ σε φέτες, λίγες ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ κομμένες στην μέση, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ή ΠΟΜΟΝΤΟΡΙΑ κομμένα στην μέση.
- Προσθέτουμε λίγο ΝΕΡΟ και τα βράζουμε δέκα λεπτά.
- Τα αδειάζουμε στο ταψί.
- Βάζουμε πάλι ΛΑΔΙ στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2 φλιτζάνια ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ.
- Προσθέτουμε 6 φλιτζάνια ΝΕΡΟ και ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
- Μόλις πάρει βράση το αδειάζουμε στο ταψί με τα ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
- Ρίχνουμε ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ΝΕΡΟ
- Όταν σβήσουμε τον φούρνο πρέπει να έχει αρκετά υγρά το φαγητό γιατί καθώς κρυώνει τραβάει τα υγρά το κριθαράκι.
Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou