Αρνάκι με μπάμιες και πατάτες τηγανητές



Μια συνταγή της κυρίας Afroditi Malandraki για ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Αρνάκι με μπάμιες και πατάτες τηγανητές

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για δύο κιλά αρνάκι βάζουμε μία κούπα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά.
Σβήνουμε με μισή κούπα κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τρεις μέτριες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη και ανάλογα πόσο μικρό είναι το αρνάκι μας βάζουμε νεράκι να μαλακώσει το κρέας.
Όταν αρχίσει να μαλακώνει βάζουμε τις μπάμιες. 
Το φαγητό αυτό θέλει πλατιά κατσαρόλα και σιγανό ψήσιμο και φυσικά όταν μπουν οι μπάμιες δεν ανακατεύουμε το φαγάκι μας απλά κουνάμε την κατσαρόλα.
Στο τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα.
Σερβίρουμε με πατάτες χοντροκομμένες και τηγανισμένες μόνο σε ελαιόλαδο.