Αρνάκι με μπάμιες και πατάτες τηγανητές



ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για δύο κιλά αρνάκι βάζουμε μία κούπα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά.
  2. Σβήνουμε με μισή κούπα κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τρεις μέτριες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη και ανάλογα πόσο μικρό είναι το αρνάκι μας βάζουμε νεράκι να μαλακώσει το κρέας.
  3. Όταν αρχίσει να μαλακώνει βάζουμε τις μπάμιες. 
  4. Το φαγητό αυτό θέλει πλατιά κατσαρόλα και σιγανό ψήσιμο και φυσικά όταν μπουν οι μπάμιες δεν ανακατεύουμε το φαγάκι μας απλά κουνάμε την κατσαρόλα.
  5. Στο τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα.
  6. Σερβίρουμε με πατάτες χοντροκομμένες και τηγανισμένες μόνο σε ελαιόλαδο.


Δημιουργός συνταγής: Afroditi Malandraki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!