
Υλικά
4 μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
300 γραμμάρια ανάμικτο κιμά (μοσχάρι - χοιρινό)
1 ξερό κρεμμύδι,
3 σκελίδες σκόρδο,
200 γραμμάρια πολτό ντομάτας,
2 ντομάτες,
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι,
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + μισό φλιτζανάκι του καφέ
3 σκελίδες σκόρδο,
200 γραμμάρια πολτό ντομάτας,
2 ντομάτες,
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι,
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + μισό φλιτζανάκι του καφέ
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι τις 6 κουταλιές λάδι και ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αχνίζουμε.
Προσθέτουμε το κιμά, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και 50 γραμμάρια πολτό και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και το αφήνουμε στο χαμηλό να δέσει.
Κόβουμε τις άκρες από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, τις διαπερνάμε με ξυλάκι για σουβλάκι από άκρη σε άκρη και με το μαχαίρι τις κόβουμε γύρω - γύρω (σαν σπιράλ)
Τοποθετούμε σε ένα μπολ νερό με 1 κ.σ. αλάτι, βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, τοποθετούμε ένα πιάτο για βάρος από πάνω τους και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά.
Γεμίζουμε με τον κιμά τα ανοίγματά τους και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω τους το υπόλοιπο λάδι, τον πολτό, γύρω - γύρω τις ντομάτες κομμένες και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Ρίχνουμε πάνω τους το υπόλοιπο λάδι, τον πολτό, γύρω - γύρω τις ντομάτες κομμένες και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou