Λαχταριστός μουσακάς με διάφορα λαχανικά και πλούσια μπεσαμέλ



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαχταριστός μουσακάς με διάφορα λαχανικά και πλούσια μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε 3 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες, 2 μεσαία κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες, 3 καρότα σε φέτες, 3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. 
Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για τον κιμά
Σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο,1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες,
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, σβήνουμε με λίγο κρασί, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης, 3 κόκκους μπαχάρι, λίγο θυμάρι, ½ κ.γ. κανέλα, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 3 ντομάτες ψιλοκομμένες και λίγη ζάχαρη.

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ με 750 ml γάλα, 2 αυγά, 100 αλεύρι γ.ο.χ., 100 γρ. βούτυρο, αλάτι, τριμμένο πιπέρι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, 100 γρ. τριμμένη πεκορίνο.

Προσθέτουμε το 1/3 της μπεσαμέλ στο τηγάνι με τον κιμά μας.
Ανακατεύουμε για να πάρουμε μία γέμιση που θα κρατάει τα υλικά μας ενωμένα.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φέτες πατάτας και μελιτζάνας.
Απλώνουμε τον κιμά και από πάνω στρώνουμε τις φέτες καρότου, κολοκυθιού και τις πιπεριές.
Από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ μας.
Με μία σπάτουλα κάνουμε λεία τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο πεκορίνο και ρεγκάτο.
Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με λίγο θυμάρι φρέσκο.