Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με πατάτες



ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΑΤΕΣ

Υλικά
1 κιλό τας κεμπάπ χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά κορν φλάουρ
αλάτι,
πιπέρι
ρίγανη,
2 κόκκους μπαχάρι.

Πλένω το κρέας και το στεγνώνω.
Το βάζω στην κατσαρόλα να απορροφήσει τα υγρά.
Ρίχνω λάδι, προσθέτω κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι και τσιγαρίζω.
Σβήνω με κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτω ζεστό νερό να το σκεπάζει και βράζω περίπου για 1 ώρα.
Συμπληρώνω ζεστό νερό αν χρειαστεί και στο τέλος ρίχνω αλάτι .
Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες κυδωνάτες και στύβω πάνω τους 1 λεμόνι.
Τις βάζω στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
Σιγοβράζω μέχρι να δω με ένα πιρούνι πως έχουν βράσει.
Στύβω ένα λεμόνι, το κορν φλάουρ και λίγο νερό, ανακατεύω και το ρίχνω πάνω στις πατάτες.
Πασπαλίζω με ρίγανη και κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού.
Βράζω για 1 λεπτό και σερβίρω



Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)