
ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μίξερ βάζουμε 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 200 γρ. χοιρινό κιμά, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 ντομάτα, λίγο μαϊντανό, από 1 κ.γ. πάπρικα, κόλιανδρο τριμμένο και κύμινο, λίγο τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
- Πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα ψήνουμε στην σχάρα.
- Συνοδεύουμε με ψημένο ψωμί με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη, σαλάτα με ψημένα λαχανικά με μπαλσάμικο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο πιλάφι, σαλάτα με ντομάτα, τζατζίκι, τηγανητές πατάτες.