Σπανακόρυζο με μανιτάρια



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακόρυζο με μανιτάρια

Νηστίσιμα φαγητό αγαπημένο

700 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 ντομάτα σε κομμάτια και 2 καρότα τριμμένα
3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
200 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό
1/2 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
χυμός λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. 
Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.
Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. 
Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τον άνηθο, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε το σπανακόρυζο με χυμό και ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και ελαιόλαδο φρέσκο.