Χούμους

Υλικά

  • 1 κούπα ρεβίθια καλά βρασμένα
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κίμινο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά όσο μας αρέσει
  • 1/2 λεμόνι, χυμό και ξύσμα

Εκτέλεση

  1. Τα αλέθω όλα μαζί στο μούλτι να γίνουν πολτός (ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι).
  2. Σερβίρω το χούμους με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό, πάπρικα και λαδάκι.

Δημιουργός συνταγής: Eleni Koutrintze