
ΧΟΥΜΟΥΣ
Υλικά
1 κούπα ρεβίθια καλά βρασμένα
1 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. κίμινο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά όσο μας αρέσει
1/2 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση
Τα αλέθω όλα μαζί στο μούλτι να γίνουν πολτός (ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι).
Σερβίρω το χούμους με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό, πάπρικα και λαδάκι.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Koutrintze
