Κολοκυθοκεφτέδες



Μια συνταγή της κυρίας Roula Kontou για ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κολοκυθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα τρίψετε τα κολοκύθια σε σουρωτήρι να φεύγουν τα υγρά, θα ρίξετε λίγο αλάτι και θα αφήσετε για μισή ώρα.
Μετά θα παίρνετε χούφτα - χούφτα, θα τα πατάτε να φύγουν όσα υγρά έχουν και θα τα τοποθετείτε σε μπολ.
Θα τρίψετε 1 μεγάλο κρεμμύδι,  2 - 3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο ή ξερό, 2 αυγά, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο, 1 με 2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη, 2 φλυτζάνια, αν χρειαστεί λίγο ακόμα, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και θα τρίψετε μπόλικη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή φέτα ότι σας αρέσει.
Εγώ τα φτιάχνω με τα 2 πρώτα τυριά.
Δεν πειράζει αν το μείγμα κολλάει λίγο στα χέρια.
Κάθε φορά που θα πλάθετε μπαλάκια θα πλένετε τα χέρια σας.
Δε θα κολλάει πολύ.
Εγώ τα πλάθω δε τα κάνω με το κουτάλι.
Εγώ γι' αυτά τα υλικά έτριψα 10 μεσαία κολοκυθάκια.