
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θα τρίψετε τα κολοκύθια σε σουρωτήρι να φεύγουν τα υγρά, θα ρίξετε λίγο αλάτι και θα αφήσετε για μισή ώρα.
- Μετά θα παίρνετε χούφτα - χούφτα, θα τα πατάτε να φύγουν όσα υγρά έχουν και θα τα τοποθετείτε σε μπολ.
- Θα τρίψετε 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 - 3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο ή ξερό, 2 αυγά, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο, 1 με 2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη, 2 φλυτζάνια, αν χρειαστεί λίγο ακόμα, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και θα τρίψετε μπόλικη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή φέτα ότι σας αρέσει.
- Εγώ τα φτιάχνω με τα 2 πρώτα τυριά.
- Δεν πειράζει αν το μείγμα κολλάει λίγο στα χέρια.
- Κάθε φορά που θα πλάθετε μπαλάκια θα πλένετε τα χέρια σας.
- Δε θα κολλάει πολύ.
- Εγώ τα πλάθω δε τα κάνω με το κουτάλι.
- Εγώ γι' αυτά τα υλικά έτριψα 10 μεσαία κολοκυθάκια.

Δημιουργός συνταγής: Roula Kontou