Ιμάμ Μπαϊλντί



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου‎ για ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ιμάμ Μπαϊλντί 

8 μελιτζάνες τσακώνικες
4 μεγάλα κρεμμύδια
60 γρ ελαιόλαδο
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 πατάτες
400 γρ φέτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε 1 κάθετη χαρακιά σε κάθε μελιτζάνα, τη λαδώνουμε λίγο, + λίγο αλατάκι και τη ψήνουμε περίπου για 40'.

Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες μαζί με νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να φύγει ή σπιρτάδα τους και όταν εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το μαϊντανό, λίγο αλατάκι και πιπέρι.
Αφού πάρει λίγες βράσεις γεμίζουμε τις λίγο ψημένες μελιτζάνες μας.
Κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα τηγανιτές, + λίγο αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε ενδιάμεσα.
Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα κρεμμύδια και στο τέλος κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας.
Ψήνουμε στους 200° για 40' περίπου.