Αερόψητα κολοκυθάκια με δροσερό ντιπ γιαουρτιού



ΑΕΡΟΨΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 


Υλικά:
1 ½ κιλό Κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για το ντιπ γιαουρτιού :
400γρ. γιαούρτι
10 γρ. ξύδι από μήλο
30 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα λεμόνι
από 1 πρέζα φρέσκο δυόσμο, άνηθο, μέντα
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Κόβω τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα αραδιάζω σε αντικολλητικά ταψιά, τα αλείφω με ελαιόλαδο, αλατίζω και ψήνω για 30’.
Στον αέρα μπορώ να ψήσω 2-3 ταψιά ταυτόχρονα, έχοντας τέλειο αποτέλεσμα.
Σε μπολ αδειάζω το γιαούρτι, προσθέτω το σκόρδο λιωμένο, στην ειδική πρέσα, το ξύδι, το λάδι, το αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, και τέλος τα αρωματικά βότανα, ψιλοκομμένα. Ανακατεύω να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.


Δημιουργός συνταγής: Matula Giasirani

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!