Λιαστές ντομάτες



ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Ετοιμες οι λιαστες ντοματουλες μου να μπουν στο λαδι!! 
Πανεμορφες κατακοκκινες!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κιλά ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΡΟΜΑ.
Τις πλένουμε, τις κόβουμε στη μέση, τις αραδιάζουμε πάνω σε μια σχάρα κι από κάτω βάζουμε ταψί. 
Σε κάθε ντοματούλα ρίχνουμε λίγο ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ κι από ένα ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ή ΔΥΟΣΜΟ. 
Τις αφήνουμε στον ήλιο σκεπασμένες με τούλι για όσες μέρες χρειάζεται. 3 - 4 - 6 ανάλογα το μέγεθος της ντομάτας. 
Καλύτερα να είναι μικρές για να γίνουν γρήγορα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μουχλιάσουν.
Οι δικιές μου σε 4 μέρες έγιναν οι μισές, οι άλλες μισές θα μείνουν κι άλλο στον ήλιο.
(Μπορούμε να τις κάνουμε και στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στον αέρα.) 
Και τις πήγαινα από το ένα μπαλκόνι στο άλλο για να μη χάνω τον ήλιο και τη νύχτα τις παίρνω μέσα γιατί η υγρασία τις μουχλιάζει.


Credits:
Kyriaki Orfanidou
Λιαστές ντομάτες