Σπετσοφάι



ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ

ΥΛΙΚΑ
5 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα 
1/2 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κρασί λευκό
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι 
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρω πρώτα τα λουκάνικα με το λάδι σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνω μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρω καλά ενώ ανακατεύω.
Σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω τις ντομάτες, τον πελτέ, τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
νεράκι βραστό και σιγοβράζω μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να μένει με το λάδι.
Δεν θέλει πολύ ώρα!
Σερβίρω με ρύζι κίτρινο για πιλάφι.



Credits:
ελενη κωστα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σπετσοφάι