Σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη



ΣΠΙΤΙΚΗ ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Νοστιμότατη, θρεπτική, χωρίς ζάχαρη για να συνοδεύουμε το γιαούρτι, το γάλα ακόμα και σκέτη!

Yλικα:
300 γρ. βρώμη
100 ml λάδι ελαφρύ ή λάδι καρύδας
100 γρ. μέλι
1 βανίλια
150 γρ. ξηρούς καρπούς: ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, καρύδια, φιλέ αμυγδάλου, σουσάμι. Μπορείτε να βάλετε ό,τι αγαπάτε.
Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες, κρανπερις, ινδοκάρυδο, παπάγια. Κομμένα σε κυβάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι + μέλι.
Σε ένα μπολ έχουμε όλα τα υλικά εκτός τα φρούτα.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα λάδι - μέλι.
Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και το ισώνουμε με μια σπάτουλα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Ανά 10 λεπτά ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, σπάμε σε κομματάκια και προσθέτουμε τα φρούτα.
Είναι το κάτι άλλο.


Credits:
Μαρινα Μισαηλιδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη