Εύκολη τάρτα σοκολάτα - μπανάνα



ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΜΠΑΝΑΝΑ

Υλικά για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο
1 αυγό

Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. γαλα
½ κουτ. γλυκού μέλι
1 πορτοκάλι, τις φλούδες
2 μέτριες ώριμες μπανάνες

Για το σερβίρισμα
καρύδια
παστέλι ξηρών καρπών

Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα τάρτας 24 εκ. 
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό έως ότου ξεκολλάει η ζύμη από τον κάδο. 
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. 
Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο, το στρώνουμε στη φόρμα, πιέζοντάς το να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα. 
Κόβουμε όσο εξέχει από αυτά, τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη και την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί, γεμίζοντας το από πάνω με (βαρίδια), ρύζι ή κάποιο όσπριο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10 λεπτά. 
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, αφού έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπανάνες και τις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τις φλούδες πορτοκαλιού και το μέλι. 
Μόλις πάρει βράση σουρώνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σε δόσεις στη σοκολάτα, ανακατεύοντας κάθε φορά. 
Το αδειάζουμε στην τάρτα, πάνω από τη στρώση με τις μπανάνες. 
Αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξει η σοκολάτα περίπου 2 ώρες. Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και παστέλι. 
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.


Credits: 
Εύκολη τάρτα σοκολάτα - μπανάνα