Πρασόπιτα με μπέικον



ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ:
Φύλλο:
500 gr αλεύρι κίτρινο
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
250 ml χλιαρό νερό

Γέμιση:
4 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
200 gr μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 φλ τσαγιού
σιμιγδάλι ψιλό
200 gr κρέμα γάλακτος
200 gr κεφαλοτύρι, τριμμένο
1/2 ποτ. κρασι λευκό κρασί
σουσάμι
πιπέρι
αλάτι
λάδι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Για το φύλλο ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε 3 φύλλα.
Σε τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το πράσο, τα κρεμμύδια και το μπέικον.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, αλάτι και το τυρί και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε το ταψί μας (29*36), στρώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε τη μισή γέμιση, φύλλο, πάλι γέμιση, φύλλο.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει!!



Credits:
Κυριακή Νικολακοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πρασόπιτα με μπέικον