Μπακαλιάρος με φρέσκια ντομάτα


Μια διαφορετική εκδοχή του μπακαλιάρου 


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού έχουμε ξαλμυρίσει τον ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ σε 6 τεμαχια τον σκουπίζουμε από τα νερά, τον ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ και τον τηγανίζουμε.
  2. Τον αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κιλά ΝΤΟΜΑΤΕΣ ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα και σπόρους, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, ΣΚΟΡΔΟ όσο θέλουμε, 2 κ.σ. ΛΑΔΙ, ΠΙΠΕΡΙ και λίγη ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΑΤΙ με προσοχή, όλα μαζί χωρίς νερό στο σκεύος μας και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
  4. Μόλις γίνει η σάλτσα μας προσθέτουμε μεσα προσεχτικά τον τηγανητό ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ και 3 με 4 κ.σ.  ΛΑΔΙ από αυτό που τον τηγανίσαμε.
  5. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό μόνο ανακινουμε την κατσαρόλα.
  6. Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω σκεπασμένο.
  7. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου