Μπακαλιάρος με φρέσκια ντομάτα


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Μια διαφορετική εκδοχή του μπακαλιάρου

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε ξαλμυρίσει τον ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ σε 6 τεμαχια τον σκουπίζουμε από τα νερά, τον ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ και τον τηγανίζουμε.
Τον αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κιλά ΝΤΟΜΑΤΕΣ ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα και σπόρους, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, ΣΚΟΡΔΟ όσο θέλουμε, 2 κ.σ. ΛΑΔΙ, ΠΙΠΕΡΙ και λίγη ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΑΤΙ με προσοχή, όλα μαζί χωρίς νερό στο σκεύος μας και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Μόλις γίνει η σάλτσα μας προσθέτουμε μεσα προσεχτικά τον τηγανητό ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ και 3 με 4 κ.σ.  ΛΑΔΙ από αυτό που τον τηγανίσαμε.
Δεν ανακατεύουμε το φαγητό μόνο ανακινουμε την κατσαρόλα.
Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω σκεπασμένο.
Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο.

Credits: 
Βικη Αναματερου
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Μπακαλιάρος με φρέσκια ντομάτα