Υλικά
- 3 μέτρια κολοκυθάκια,
- 3 μέτριες ντομάτες,
- 150 γραμ. τυρί φέτα,
- 1 αυγό,
- ένα μεγάλο κρεμμύδι,
- 150 γραμ. πατάτες σε μορφή σκόνης,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- πάπρικα γλυκιά,
- σκόνη λαχανικών,
- μαϊντανό,
- δυόσμο
- χυμό από 1 λεμόνι,
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τρίβω τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνω να στραγγίσουν καλά.
- Βγάζω τα σπόρια από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβω.
- Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά σε ένα λεκανάκι και τα αφήνω όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα στραγγίζω ό,τι υγρό έχουν κατεβάσει και προσθέτω από τη σκόνη πατάτας με το μάτι να τραβήξει τα υγρά.
- Πλάθω τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζω σε ζεστό λάδι σε χαμηλή φωτιά.
Δημιουργός συνταγής: Evdokia Bitsakaki