Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 4 μέτριες ντομάτες
- 1 πιπεριά στο μούλτι
- 1 καρότο κομμένο σε φετάκια
- 1/2 ποτήρι πουμαρό σάλτσα ντομάτα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρέας με λίγο λάδι από όλες τις μεριές.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και το κρεμμύδι περασμένα από το μούλτι, το πουμαρό, το καρότο, αλάτι, πιπέρι και νερό ίσα να τα σκεπάζει.
- Μαγειρεύουμε στη χύτρα για 25 λεπτά στο χαμηλό ή σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.
- Έβαλα και 4 ντοματάκια για ντεκόρ.
- Σερβίρουμε με ρύζι πουρέ η πατάτες τηγανητές.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου