Φιλέτο σφυρίδας με πατάτες φούρνου, περιχυμένο με σάλτσα μουστάρδας



ΦΙΛΕΤΟ ΣΦΥΡΙΔΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΠΕΡΙΧΥΜΕΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Υλικά (3 μερίδες)
1200 γρ. φιλέτα σφυρίδας
1 + 1/2 κιλό πατάτες βιολογικές
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. ηλιέλαιο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη
καπνιστή πάπρικα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι σε νιφάδες λευκό
αλάτι καπνιστό

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις πατάτες αφού τις κόψουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε το ένα ποτήρι κρασί, ελαιόλαδο, τα αλάτια, ρίγανη, πάπρικα, πιπέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 2 ώρες ανάλογα με το φούρνο.
Λίγο πριν γίνουν οι πατάτες σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο ψήνουμε τα φιλέτα ψαριού περίπου στα 6 με 8 λεπτά τη κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος που έχουν, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με κρασί. Γυρνάμε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές και σερβίρουμε.

Υλικά για τη σάλτσα
30 γρ. αλεύρι βιολογικό Ντινκελ
30 γρ. βούτυρο
200 γρ. γάλα πλήρες
λίγες σταγόνες λεμόνι
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο.
Αφού ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το γάλα.
Όταν πήξει η κρέμα την περνάμε από ψιλή σίτα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και όταν δέσουν όλα τα υλικά μαζί τότε σερβίρουμε!!!



Credits:
Haris Kounoupis
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Φιλέτο σφυρίδας με πατάτες φούρνου, περιχυμένο με σάλτσα μουστάρδας