ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Λουκουμάκι στην κυριολεξία!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Έβαλα από το βράδυ τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ στο ΝΕΡΟ και τους μούσκεψα.
- Το πρωί τους έβρασα στη χύτρα για 1 ώρα κάνοντας τους πρώτα μια βράση και πέταξα το νερό.
- Αφού έβρασαν πήρα το ΚΡΕΑΣ και το τσιγάρισα λίγο να πάρει χρώμα.
- Έριξα 3 μέτρια ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, 2 μεγάλα ΚΑΡΟΤΑ, ΣΕΛΙΝΟ, 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ, 1 κουταλιά του γλυκού ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ και 2 κουταλιές του γλυκού ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
- Έβαλα ΝΕΡΑΚΙ ίσα - ίσα να σκεπαστεί το κρέας και έβρασα στη χύτρα για μισή ώρα.
- Όταν πέρασε το μισάωρο έβαλα τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ και το ΚΡΕΑΣ στη γάστρα με 2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ και σιγοέψησα για μια ώρα περίπου μέχρι να γίνει λουκούμι το κρέας και να μείνει στην σαλτσούλα του.