Χοιρινό με γίγαντες στη γάστρα


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Λουκουμάκι στην κυριολεξία!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα από το βράδυ τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ στο ΝΕΡΟ και τους μούσκεψα.
Το πρωί τους έβρασα στη χύτρα για 1 ώρα κάνοντας τους πρώτα μια βράση και πέταξα το νερό.
Αφού έβρασαν πήρα το ΚΡΕΑΣ  και το τσιγάρισα λίγο να πάρει χρώμα.
Έριξα 3 μέτρια ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, 2 μεγάλα ΚΑΡΟΤΑ, ΣΕΛΙΝΟ, 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ, 1 κουταλιά του γλυκού ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ και 2 κουταλιές του γλυκού ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
Έβαλα ΝΕΡΑΚΙ ίσα - ίσα να σκεπαστεί το κρέας και έβρασα στη χύτρα για μισή ώρα.
Όταν πέρασε το μισάωρο έβαλα τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ και το ΚΡΕΑΣ στη γάστρα με 2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ και σιγοέψησα για μια ώρα περίπου μέχρι να γίνει λουκούμι το κρέας και να μείνει στην σαλτσούλα του.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Χοιρινό με γίγαντες στη γάστρα