ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΑΣ ΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Το πρώτο που έκανα είναι να βάλω τα ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ σε καυτό νερό για να βγάλουν όλο το αίμα τους και να μη χαλάσουν το χρώμα της σούπας .
- Έκοψα 6 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ και 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ και τα τσιγαρισα λίγο μέχρι να μαραθούν.
- Έκοψα σε κομμάτια τα ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ και τα πρόσθεσα και αυτά.
- Έσβησα με λίγο ΞΥΔΙ.
- Πρόσθεσα το ΡΥΖΙ περίπου μια κούπα του τσαγιού.
- Έριξα ΝΕΡΑΚΙ με το μάτι και έβρασα μέχρι να βράσει το ρύζι και τα συκωτάκια.
- Έβαλα και τον ΑΝΗΘΟ.
- Στο τέλος έκανα το ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.
(ΣΗΜ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Για το αυγολέμονο χτυπάω σε ένα μπολ 2 αυγά με 1/4 φλ. χυμό λεμονιού. Παίρνω με την κουτάλα λίγο - λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και την προσθέτω στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις γεμίσει το μπολ, πάλι με την κουτάλα το ρίχνω λίγο - λίγο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά πάνω στο ζεστό μάτι.)