Συκωτάκια κότας σούπα αυγολέμονο



ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΑΣ ΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο που έκανα είναι να βάλω τα ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ σε καυτό νερό για να βγάλουν όλο το αίμα τους και να μη χαλάσουν το χρώμα της σούπας .
Έκοψα 6 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ και 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ και τα τσιγαρισα λίγο μέχρι να μαραθούν.
Έκοψα σε κομμάτια τα ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ και τα πρόσθεσα και αυτά.
Έσβησα με λίγο ΞΥΔΙ.
Πρόσθεσα το ΡΥΖΙ περίπου μια κούπα του τσαγιού.
Έριξα ΝΕΡΑΚΙ με το μάτι και έβρασα μέχρι να βράσει το ρύζι και τα συκωτάκια.
Έβαλα και τον ΑΝΗΘΟ.
Στο τέλος έκανα το ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.

(ΣΗΜ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Για το αυγολέμονο χτυπάω σε ένα μπολ 2 αυγά με 1/4 φλ. χυμό λεμονιού. Παίρνω με την κουτάλα λίγο - λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και την προσθέτω στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις γεμίσει το μπολ, πάλι με την κουτάλα το ρίχνω λίγο - λίγο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά πάνω στο ζεστό μάτι.)


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Συκωτάκια κότας σούπα αυγολέμονο