Μπατζίνα


ΜΠΑΤΖΙΝΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
500 γρ. τριμμένο και στυμμένο με αλάτι κολοκύθι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 αβγά
350 γρ. περίπου αλεύρι
200 γρ. τυρί φέτα
80 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμύδια στο μούλτι προαιρετικά (κάνουν την διαφορά)

Κάνουμε χυλό όλα τα υλικά.
Αλείφουμε βούτυρο στο ταψί.
Ρίχνουμε το μίγμα.
Πάνω προσθέτουμε βούτυρο και φέτα τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς. Πρώτα πάνω - κάτω για 20 λεπτά και έπειτα μόνο κάτω. 
Πριν σβήσουμε αλείφουμε από πάνω σκόρδο με ελαιόλαδο, δίνει άρωμα και γεύση. 



Credits:
Stavros Tsalampounis
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπατζίνα