Γιουβέτσι με χοιρινό κρέας


ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Τόσο απλό αλλά απίστευτα γευστικό!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 φλυτζάνι του τσαγιού ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ να κάψει.
Τσιγαρίζουμε 1 μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και 1 σκ. ΣΚΟΡΔΟ μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε το ΧΟΙΡΙΝΟ και το σβήνουμε με 1 φλυτζάνι του τσαγιού ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
Ρίχνουμε 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ τριμμένες, 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ, 1 ΚΑΡΟΤΟ ψιλοκομμένο,1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ψιλοκομμένη, 1 πρέζα ΚΑΝΕΛΑ σε σκόνη, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε λίγο το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ (αυτό το κάνουμε να μη μας κολλήσει το κριθαράκι και να μας μείνει σπυρωτό).
Σε ένα ταψί βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ και ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ (αν χρειάζεται) και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε το νερό κι αν χρειάζεται προσθέτουμε, πάντα ζεστό!


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Γιουβέτσι με χοιρινό κρέας