ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
Ένας τέλειος μεζές για τσίπουρο και ωραιότατο συνοδευτικό για όσπρια!
3 κιλά γαύρο
3 χούφτες αλάτι
2 πλαστικά μπουκάλια ξύδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος (κατά προτίμηση)
πιπεριά καυτερή (κατά προτίμηση)
μπούκοβο (κατά προτίμηση)
ρίγανη (κατά προτίμηση)
σκόρδο (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Credits:
Εκτέλεση
Βάζω το γαύρο με το ξύδι και το αλάτι σε ένα τάπερ και αφήνω στο ψυγείο για 2 μέρες.
Τον φιλετάρω και τον βάζω σε βάζα με ηλιέλαιο και τα μυρωδικά.
Credits:
Aleka Thomaidou
Γαύρος μαρινάτος