Πίτες σπιτικές


ΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
2 κ.σ. γιαούρτι
1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά
1,5 κοφτό κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Νερό χλιαρό όσο πάρει (το ρίχνουμε λίγο - λίγο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και διαλύουμε το μέλι και τη μαγιά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε .
Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό και το λάδι .
Προσθέτουμε και το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε ζυμαράκια 100 γραμμαρίων, τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη πέντε λεπτά να ξεκουραστούν.
Κατόπιν τα ανοίγουμε με τον πλάστη πιτάκια και τα αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν λίγο.
Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία .