
ΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1,5 κοφτό κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Νερό χλιαρό όσο πάρει (το ρίχνουμε λίγο - λίγο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και διαλύουμε το μέλι και τη μαγιά.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε .
- Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό και το λάδι .
- Προσθέτουμε και το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει χωρίζουμε ζυμαράκια 100 γραμμαρίων, τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη πέντε λεπτά να ξεκουραστούν.
- Κατόπιν τα ανοίγουμε με τον πλάστη πιτάκια και τα αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν λίγο.
- Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία .



Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni
