Πίτες Σπιτικές στο τηγάνι

ΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1,5 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Νερό χλιαρό όσο πάρει (το ρίχνουμε λίγο - λίγο)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και διαλύουμε το μέλι και τη μαγιά.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε .
  3. Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό και το λάδι .
  4. Προσθέτουμε και το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.
  5. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  6. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε ζυμαράκια 100 γραμμαρίων, τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη πέντε λεπτά να ξεκουραστούν.
  7. Κατόπιν τα ανοίγουμε με τον πλάστη πιτάκια και τα αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν λίγο.
  8. Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία .

ΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget