Τεμπέλικη Κολοκυθοτυρόπιτα



ΤΕΜΠΕΛΙΚΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτριψα 4 μεσαία ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ στον τρίφτη, τους έριξα λίγο ΑΛΑΤΙ και τα άφησα να στραγγίξουν για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτύπησα 3 ΑΥΓΑ, 200 ml ΓΑΛΑ, 100 ml ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ, λίγο ΠΙΠΕΡΙ, 1/2 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, 1 κ.γ. ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, λίγο ΔΥΟΣΜΟ και λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ψιλοκομμένο και 200 γραμμάρια ΦΕΤΑ τριμμένη σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.
Αφού πίεσα με τα χέρια μου λίγο τα κολοκυθάκια να φύγουν τα παραπανίσια ζουμιά τα πρόσθεσα και αυτά στο μπολ και έβαλα 1,5 κούπα ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ.
Το αλεύρι μπορεί να είναι και λίγες κουταλιές παραπάνω εάν τα κολοκύθια είναι πιο μεγάλα ή έχουν περισσότερα ζουμιά. Θέλουμε ο χυλός μας να είναι σταθερός αλλά όχι πολύ σφιχτός.
Σε ένα ταψάκι τριαντάρι άπλωσα μία λαδόκολλα, έριξα το μείγμα μου και έβαλα λίγο ΣΟΥΣΑΜΙ από πάνω,
Έβαλα την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, την έψησα για 10 λεπτά, την έβγαλα, τη χάραξα και την ξανά έβαλα να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.


Credits:
Μένια Στεφοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ