Γεμιστά κολοκυθάκια στη γάστρα με σάλτσα αυγολέμονο



ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό φαγακι γεμάτο αρώματα!!

Υλικά
750 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
12 μεγάλα κολοκύθια για γέμισμα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 καρότο τριμμένο στο χοντρό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 χούφτα γεμάτη φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 χούφτα γεμάτη μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. λάδι
3 ποτήρια γεμάτα νερό
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα αυγολέμονο
Το ζωμό από τα κολοκυθάκια
2 κ.σ κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
Χυμό από 1 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένω και αδειάζω τα κολοκυθάκια μου με ένα μικρό κουτάλι. (Την ψίχα δεν την πετάω... μπορώ να φτιάξω ωραιότατη κολοκυθόπιτα).
Ψιλοκόβω όλα τα μυρωδικά μου τα ανακατεύω και τα κρατώ στην άκρη.
Σε μια λεκανίτσα ζυμώνω τον κιμά με το τριμμένο κρεμμύδι, το καρότο, το ρύζι, λίγο λάδι, αλάτι , πιπέρι και μια χούφτα από τα μυρωδικά που έχω ψιλοκόψει κι έχω ανακατέψει.
Γεμίζω τα κολοκυθάκια μου και τα στρώνω στη γάστρα.
Κόβω σε φετούλες 2 καροτάκια επιπλέον και βάζω ενδιάμεσα από τα κολοκύθια.
Ψιλοκόβω και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πασπαλίζω με τα υπόλοιπα μυρωδικά, αλατοπιπερώνω, περιχύνω με το λάδι, προσθέτω το νερό σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.
Δοκιμάζω να έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια μου.
Βγάζω από το φούρνο.
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζω τη σάλτσα.
Αφαιρώ όλο το ζωμό από το φαγητό με μια κουτάλα και τον γυρίζω στο κατσαρολάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τους κρόκους , προσθέτω το κορν φλάουρ που έχω διαλύσει σε λίγο κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζεστό ζωμό.
Σε μέτρια φωτιά δένω τη σάλτσα.
Σερβίρω τα κολοκυθάκια και περιχύνω με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!



Credits:
Tzela Antonopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ