Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον και κρουτόνς

Πατατόσουπα βελουτέ

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝΣ


Υλικά

  • 6 - 7 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ολόκληρο
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κύβο λαχανικών ή κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο λάδι
  • κύβους μπέικον (προαιρετικά)
  • κρουτόνς (προαιρετικά)
  • κρεμ φρες (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το καρότο, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι να βράσουν μαζί.
  2. Όταν είναι έτοιμα βρασμένα αφαιρούμε το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και με ένα ραβδομπλέντερ λιώνουμε τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα, ώστε να πάρει βελούδινη υφή. 
  3. Στο τέλος σερβίρουμε στα πιάτα και από πάνω ρίχνουμε μπέικον το οποίο έχουμε ψήσει λίγο σε τηγάνι, τα κρουτόνς και μια κουταλιά της σούπας κρεμ φρες, προαιρετικά.