Γιουβέτσι στη γάστρα με Μοσχαρίσια Στηθοπλευρά

Μοσχάρι γιουβέτσι στη γάστρα

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΤΗΘΟΠΛΕΥΡΑ


Ένα φαγητό μπουκιά και συχώριο!!


Υλικά

  • 1.5 κιλό μοσχαρίσια στηθοπλευρά
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1 πακέτο κριθαράκι κριθαράκι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε λάδι στη χύτρα και θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε, αλάτι, πιπέρι, τη σπιτική σάλτσα ντομάτας και ανάλογο* ζεστό νερό και βράζουμε για 40 λεπτά.
  3. Ανοίγουμε τη χύτρα και μεταφέρουμε το κρέας με το ζουμάκι του στη γάστρα.
  4. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.
  6. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια - δυο φορές για να μην κολλήσει.
  7. Αν χρειαστεί, όσο ψήνεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
  8. Σβήνουμε ενώ έχει λίγο ζουμάκι το φαγητό γιατί σιγά - σιγά θα το πιεί και διαφορετικά θα μείνει στεγνό.

*Σε γενικές γραμμές η αναλογία νερού με κριθαράκι είναι 1 προς 3,5 ή 4. Ανάλογα πόσο ζουμερό το θέλουμε.


ΠΗΓΗ: Βουλα Πολυζου, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget