
ΣΑΛΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗ
Υλικά
- 150 έως 200 γρ. μαγιονέζα
- 1 πατάτα (200 γρ.), βρασμένη και κομμένη σε καρέ 1 εκ.
- 1 καρότο (100 γρ.), βρασμένο και κομμένο σε καρέ 1 εκ.
- 100 γρ. αρακά, βρασμένο
- 2-3 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε καρέ 1 εκ.
- 3 λεπτές φέτες μορταδέλα, ψιλοκομμένες
- Φύλλα από 2-3 κλαδάκια άνηθο, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 αυγά, βρασμένα, για ντεκόρ
Προαιρετικά:
- φρέσκο κρεμμυδάκι ή ένα μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την πατάτα, το καρότο, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί, τη μορταδέλα και τον άνηθο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και διακοσμούμε με τα βρασμένα αυγά.
- Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μορταδέλα με σαλάμι παριζάκι, ζαμπόν ή βρασμένο στήθος κοτόπουλου, και να προσθέσουμε φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.