Κολοκυθοκεφτέδες



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά
1 κιλό και κάτι κολοκύθια τριμμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 αυγά
2 ντομάτες πομοντόρο ψιλοκομμένες
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο
1 κούπα και κάτι αλεύρι φαρίνα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να κατεβάσουν τα νερά τους... 
Τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη τα πομοντόρο χωρίς τη φλούδα τα στίβουμε να φύγουν οι σπόροι και τα ψιλοκόβουμε...προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά και το αφήνουμε μισή με μία ώρα στο ψυγείο... 
Με δύο κουτάλια παίρνουμε μείγμα το στρώνουμε και το βάζουμε σε καυτό ελαιόλαδο...
τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία αυξομειώνοντας την για να μην καούν και να πάρουν όμορφο ροδαλό χρώμα..
Τους βγάζουμε και τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσει το πολύ λάδι..