Αφράτο κέικ και κεκάκια με κακάο και σταφίδες, με γλάσο φυστικοβούτυρου



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza‎ για ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτο κέικ και κεκάκια με κακάο και σταφίδες, με γλάσο φυστικοβούτυρου

Χωρίς ζάχαρη!!!

Υλικά:
200 γρ. βούτυρο αγελάδας
300 γρ. μέλι
4 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα φρέσκο
Μισό ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
500 γρ φαρίνα
150 γρ. σταφίδες
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο
1/2 κ. γλ. σόδα
2 κ.σ. κακάο.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάω το βούτυρο με το μέλι και προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτω το χυμό και το γάλα και ανακατεύω.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι κοσκινισμένο και τη σόδα και προσθέτω την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες και ανακατεύω.
Ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά και ανακατεύω.
Στο μισό το μείγμα βάζω και το κακάο.
Βάζοντας κουταλιές και από τα δύο μείγματα μοιράζω σε 6 θήκες μάφιν και το υπόλοιπο σε μια μικρή φόρμα σιλικόνης.
Ψήνω τα ατομικά για 25 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις
Το κέικ το ψήνω για 50 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει ελαφρώς το περιχύνω με ένα γλάσο που έκανα ανακατεύοντας μια λιωμένη μπανάνα, μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.